CO₂-compensatie

 

 

 

 

 

CO₂-compensatie via projecten met Houtskoolovens in Oeganda

Via Greenlease van Terberg Business Mobility compenseert u de CO₂-uitstoot volledig door de investering in duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group. Deze projecten voldoen aan de hoogste internationale standaard (Gold Standard) en worden door onafhankelijke partijen geverifieerd en gecontroleerd.

Hierdoor is uw leasewagenpark 100% klimaatneutraal. U draagt bij aan een beter klimaat en de verbetering van lokale levensomstandigheden in ontwikkelingslanden.

Project: Houtskoolovens voor gezinnen in Oeganda

Bijna 3 miljard mensen in de wereld koken iedere dag op open vuur of op simpele houtskoolovens. De houtskool of het hout dat wordt gebruikt veroorzaakt giftige stoffen, rook en broeikasgassen. Bijna 2 miljoen mensen sterven jaarlijks door ziektes als gevolg van het inademen van rook binnenshuis.

In samenwerking met de lokale bevolking in Oeganda zijn efficiënte houtkoolovens ontwikkeld en toegankelijk gemaakt voor de armste huishoudens. Dit is mogelijk doordat Climate Neutral Group vooraf investeert in de productie van de houtskoolovens, waardoor de houtskoolovens minder kosten en toegankelijk worden voor iedereen.

Het project maakt onderdeel uit van de wereldwijde VN campagne die zich hard maakt voor het toegankelijk maken van schone kooktoestellen. Door te compenseren met het project Cookstoves Oeganda sluit Terberg Business Mobility zich aan bij dit initiatief.

Over Climate Neutral Group

Klimaatneutraal rijden betekent dat er geïnvesteerd wordt in klimaatprojecten van de Climate Neutral Group (CNG), een social venture met als doel: het klimaatneutraal maken van organisaties. CNG investeert in duurzame energieprojecten die CO₂-uitstoot vermijden en een bijdrage aan de lokale bevolking leveren. De projecten van CNG worden gecontroleerd door strenge, onafhankelijke partijen, als de Verified Carbon Standard (VSC) en de Gold Standard.

Geïnteresseerd in duurzame oplossingen?

Download gratis whitepaper