Foto0072
Sanne

Vanaf 2025 alleen nog keuze uit een elektrische leaseauto?

Kies je na 2025 een zakelijke leaseauto uit, dan heb je alleen nog de keuze uit volledig elektrische auto’s. Een verwachte maatregel die erop gericht is om de CO2-reductiedoelen te halen. Wordt er binnen jouw organisatie gebruikgemaakt van leaseauto’s? Dan heeft dit mogelijk grote gevolgen.

De maatregel is volgens de bronnen nodig om de CO2-reductiedoelen te halen, melden bronnen aan onder andere de Telegraaf. Daarnaast heeft minder verbranding van fossiele brandstoffen ook een positief effect op de stikstofreductieplannen, aldus het kabinet. “Door de zakelijke autovloot versneld te vergroenen, kan een belangrijke stap gezet worden in het reduceren van onze stikstofuitstoot”. Met het verplicht vergroenen van de zakelijke leasemarkt wil het kabinet op lange termijn ook de tweedehandsmarkt voor elektrische auto’s stimuleren door ervoor te zorgen dat er meer elektrische voertuigen beschikbaar komen op de markt.

Wat betekent dit voor de mobiliteit van jouw organisatie?

Wordt er binnen jouw organisatie gewerkt met een mobiliteitsbeleid of wordt er gebruikgemaakt van leaseauto’s? Mogelijk hebben deze ontwikkelingen impact op de manier hoe de mobiliteit binnen de organisatie nu geregeld is. Het kan slim zijn om nu al te inventariseren of het handig is om bestellingen naar voren te trekken, zodat er langer de tijd is om na 2025 het één en ander hierop aan te passen.

Wil je vrijblijvend laten inventariseren wat voor impact dit heeft op jouw organisatie? Laat het ons weten, we helpen je graag.

Jeroen Just Go

Wij blijven deze ontwikkeling volgen

Het lijkt erop dat het kabinet dit echt overweegt, vooralsnog blijft het afwachten totdat er een officieel besluit genomen wordt. Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.