Microsoftteams Image (44)
Sanne

Dit is de bestelauto van het jaar 2023

Vandaag tijdens het Fleet Expo 2022 event wordt de bestelauto van het jaar 2023 bekendgemaakt. Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? Je leest het hier!

De laatste 4 genomineerden

Inmiddels is de top 10 van genomineerde auto’s vastgesteld door de vakjury (waaronder onze collega Jordie Holla!). Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? Dit zijn de laatste vier genomineerden.

Renault Kangoo E-Tech

De elektrische Kangoo E-Tech is een direct familielid van de Mercedes-Benz eCitan en is dan ook gebaseerd op dezelfde techniek. De auto valt onder meer op met zijn innovatieve ‘Open Sesame’ interieurconcept, waarmee de binnenruimte optimaal wordt benut en een laadlengte kan worden gecreëerd van maximaal 3 meter.

Toyota Proace City Electric

Toyota doet het goed en staat dit jaar met twee bestelauto’s in de top 4. Eén daarvan is de Proace City Electric. Het merk scoort als vanouds hoog op kwaliteit van importeur en dealerorganisatie. Daarnaast weet de City Electric punten te scoren op het gebied van brandstofkosten en uitstraling.

Toyota Proace Electric

De Proace Electric werd vorig jaar uitgeroepen tot Bestelauto van het jaar 2022. Ook dit jaar is de elektrische Proace weer een sterke kanshebber. In het speelveld doen namelijk steeds meer EV’s hun intrede. Toyota valt daarbij nog steeds op met de uitgebreide garantie tot een miljoen kilometer en tot 15 jaar op het accupakket, mits de auto bij de Toyota-dealer is onderhouden.

Volkswagen ID. Buzz

Met de elektische ID.Buzz brengt Volkswagen een bestelauto op de markt die met zijn retro-look emoties moet oproepen bij fans van de T1. De auto scoort punten met zijn bereik van ruim 400 kilometer. Als vanouds staat ook de Volkswagen organisatie goed aangeschreven.

De winnaar

Het is bekend: de Renault Kangoo E-Tech is uitgeroepen tot bestelauto van het jaar 2023!