Foto0011
Eva

3 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan met jouw elektrische auto

Op vakantie gaan met een elektrische auto kan best een uitdaging zijn. Je kunt met een volle accu minder kilometers afleggen en laadpalen staan niet bij elk tankstation. In dit artikel geeft één van onze leveranciers MultiTankcard drie handige tips, waardoor je goed voorbereid op pad kunt.

Tip 1: De juiste laadpas

Opladen in het buitenland met MultiTankcard kan alleen met de internationale laadpas. Controleer daarom het type laadpas wat je hebt. De tekst op de pas moet beginnen met NL-TNM of NL-MTE.

Als er een afwijkende app op een laadpaal staat of wanneer de transactie via de laadpas toch niet mogelijk is, dan kan je jouw creditcard aan de app van de laadpaal eigenaar koppelen. Vaak wordt naar deze app verwezen via een QR-code op de paal. Op die manier kom je nooit zonder stroom te staan.

Tip 2: Plan je reis van tevoren

Op vakantie gaan met een elektrische auto valt of staat met een goede voorbereiding. Stippel de reis van te voren goed uit met behulp van een planner waarop oplaadpunten staan aangegeven.

Zorg ervoor dat je de route ruim plant en rekening houdt met de beschikbare batterij capaciteit. Files en wegafsluitingen kunnen voor extra verbruik zorgen. Om te voorkomen dat je geen laadpaal kan vinden, is het handig om hiervoor een app te gebruiken.

Afhankelijk van het type pas dat je hebt, kan je een bijbehorende app downloaden om eenvoudig te zien of er voldoende laadmogelijkheden op jouw route zijn.

Voor de pasnummers beginnend met NL-TNM is dit de app EV Charging by Shell Recharge (Google Play en App Store) en voor de pasnummers beginnend met NL-MTE is dit de app EU Laadpas (Google Play en App Store).

Tip 3: Vergeet de laadkabel niet

In de meeste gevallen kan je met de reguliere Mennekes laadkabels (ook wel Type 2 genoemd) laden. In Frankrijk en in Italië wordt nog wel eens gebruik gemaakt van type 3C stekkers, al worden deze laadpunten veelal vervangen door type 2 stekkers.

Controleer dus vooraf (indien de informatie beschikbaar is) welke stekkers er worden gebruikt. Je kan eventueel een extra laadkabel of een verloopstuk type 3C aanschaffen om verrassingen onderweg te voorkomen.