Veelgestelde vragen over leaseproducten

Het minimum is 1 auto en er is geen maximum. Natuurlijk is er geen compleet stappenplan nodig bij 1 auto, maar ook dan kun je verduurzamen. Met meerdere auto’s in het wagenpark is een totaalaanpak – zoals van Greenlease – van belang om daadwerkelijk resultaten in CO₂- en kostenbesparing te realiseren.

Verduurzamen van een wagenpark is een meerjarenplan. Na het formuleren van de doelstelling en de KPI’s kan het plan in stappen worden uitgezet tot het beoogde resultaat is bereikt. Terberg Business Mobility adviseert en helpt bij het realiseren hiervan.

Integendeel. Bij verduurzaming wordt er in zuinigere auto’s gereden, het gebruik van openbaar vervoer en (elektrische) fietsen bevordert, deel- of poolauto’s ingezet, etc. Er wordt dus ingezet op diversiteit. Daardoor wordt onder andere de bezettingsgraad van de huidige leaseauto’s in het wagenpark vergroot, bespaar je op brandstofkosten en wordt de kans op opdrachten- o.a. bij de overheid – vergroot.

Zeker. En dat doen wij graag. Onze accountmanagers voorzien je van advies voor de juiste keuzes en de implementatie van het mobiliteitsbudget.

Met een mobiliteitsbudget hebben je medewerkers meer keuze in de vorm van mobiliteit. De auto is dan geen automatische keuze. Zo zullen er meer medewerkers met het openbaar vervoer gaan of op een (elektrische) fiets.

Dit zou voor elke medewerker kunnen opgaan waarvoor jij de mobiliteit betaalt. Bijvoorbeeld omdat de auto van de zaak niet nodig of wenselijk is, auto’s vaker stilstaan door flexibel werken of omdat je medewerkers liever zelf bepalen hoe ze willen reizen.

In onze whitepaper over het mobiliteitsbudget hebben we de invloed van de fiscaliteiten uitvoerig beschreven. Er zijn namelijk verschillende wijzen waarop je dit budget kunt implementeren en waarop de fiscus een andere consequentie heeft.

Heb je interesse in een jong gebruikte auto? Op deze pagina vind je ons actuele zakelijke Re-Lease aanbod. Kijk er gerust eens doorheen. Spreekt de auto je aan of heb je vragen over de auto? Dan staat ons team je graag te woord: mail naar re-lease@terbergbusinessmobility.nl.

Uiteraard is het mogelijk om langs te komen voor een proefrit. Wanneer je ons van tevoren laat weten wanneer je langs wilt komen zorgen wij ervoor dat de auto voor jou klaarstaat. Scheelt weer tijd!

Vraag jij jezelf af of een jong gebruikte leaseauto bij u past? Wij zeggen altijd dat een Re-Lease auto perfect is voor mensen die op zoek zijn naar:

  • Lager maandbedrag
    Doordat de auto al is gebruikt, hangt hier een ander prijskaartje aan dan bij een nieuwe auto. Ben je op zoek naar een goede leasedeal, dan vind je die tussen ons Re-Lease aanbod zeker!
  • Direct leverbaar
    Snel vervoer nodig? Met 3 tot 4 weken leveren we de auto al bij je af.
  • Kort leasen
    Alle jong gebruikte auto’s bieden wij standaard aan vanaf 12 maanden. Handig voor medewerkers met een jaarcontract, ZZP’ers of voor bedrijven met een groter wagenpark die op zijn naar een flexibelere schil. Liever de auto wat langer leasen? Neem dan contact op met ons salesteam via re-lease@terbergbusinessmobility.nl.

Dit is precies hetzelfde als het leasen van een nieuwe auto. In ruil voor het betalen van een vast bedrag per maand, krijg je van ons een jong gebruikte auto tot je beschikking. Zit de looptijd erop? Dan lever je de auto weer in en mag je opnieuw een jong gebruikte of nieuwe leaseauto uitzoeken.

Let op: een Re-Lease auto is een kant en klare auto. Hiermee bedoelen we dat deze auto al is samengesteld. Je kunt dus geen andere kleur en/of opties kiezen. Daarnaast zal deze auto mogelijk gebruikerssporen hebben.

Als je een occasion besteld, ontvang je een gebruikte auto. Dit betekent dat deze leaseauto al een keer eerder is ingezet. Daarom noemen we dit ook wel een tweedehands auto. Als je voor een occasion leaseauto kiest, houdt er dan rekening mee dat er al kilometers op de telling staan en dat er mogelijk sprake is van gebruikerssporen.

De meeste nieuwe auto’s hebben tussen de 2 en 4 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard valt het onderhoud onder het leasecontract en zorgen wij er voor dat je de onderhoudsbeurten bij de dealer kan uitvoeren. Zolang jij je houdt aan onze algemene voorwaarden, denk hierbij aan het op tijd onderhouden van de auto, het op tijd melden van schades en goed huisvaderschap.

Je kan een shortlease auto langer dan 12 maanden leasen.  Weet je al van te voren al dat je de auto langer dan een jaar wilt rijden? Dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een regulier full operational lease contract. Neem contact met ons op via  shortlease@terbergbusinessmobility.nl of 030 – 288 47 74 voor meer informatie.

Een shortlease contract gaat in vanaf 1 maand. Als je een auto minder dan een maand nodig hebt kunnen wij je een huurauto aanbieden.

Ja, in de landen die op de groene kaart zijn vermeld, geldt standaard de buitenlanddekking. Dit betreft hulpverlening bij pech en schade in het buitenland alsmede een vervangende auto. Staat het land waar je naar toe wilt niet op de groene kaart vermeld? Neem dan contact op met onze klantenservice om te kijken of dit wel mogelijk is.

Rijd je een leaseauto van de zaak en maak je met deze auto ook privékilometers, dan ziet de belastingdienst dit als een verkapte vorm van loon. Dit betekend dat je hierover ook belasting moet betalen. Deze belasting heet ‘bijtelling’. Of je nu een shortlease contract of een langlopend leasecontract afsluit, dat maakt geen verschil; de regels zijn hetzelfde voor de Belastingdienst. Je moet bijtelling betalen als je per jaar meer dan 500 privékilometers maakt met je zakelijke auto of bestelwagen. Blijf je onder dit aantal kilometers? Dan betaal je geen bijtelling. Je moet dit echter wel kunnen aantonen middels een sluitende rittenregistratie.

Iedereen met een geldig rijbewijs mag in jouw shortlease auto rijden. Je blijft als geregistreerd hoofdbestuurder wel verantwoordelijk voor de auto.

Nadat je bestelling is geplaatst en bevestigd kan je op werkdagen tussen 08:30 – 17:15 uur je shortlease auto bij ons ophalen op onderstaand adres:

Zeehaenkade 50, 3526 LC te Utrecht.

Geen zin om naar Utrecht te reizen? Laat dan je shortlease auto bezorgen. Let op: hier zijn wel kosten aan verbonden. Neem contact op met onze klantenservice voor een prijsopgave.

Een shortlease auto kan je inleveren bij Terberg Business Mobility op Zeehaenkade 50, 3526 LC te Utrecht. Wij verzoeken je wel om een afspraak tijdens werkdagen tussen 08:30-17:00 uur te maken om je leaseauto inleveren. Voor het maken van een inleverafspraak zijn wij te bereiken op: 030 – 288 47 74 of customercare@terbergbusinessmobility.nl.

Wij adviseren shortlease als je tijdelijk mobiliteit georganiseerd moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een proefperiode van een nieuwe medewerker, tijdelijke opdrachten of bij piekdrukte.

Net als bij full operational lease zijn alle servicecomponenten bij shortlease zoals wegenbelasting, onderhoud, bandenslijtage, verzekering, vervangendvervoer bij pech en optioneel brandstofadministratie inbegrepen.  *prijzen zijn exclusief BTW.

Tenzij schriftelijk anders overeengekomen gelden de BOVAG huurvoorwaarden voor elk van onze shortlease auto’s.

Vanwege de snel wisselende beschikbaarheid van personenauto’s en bestelwagens kan je het best direct contact opnemen met onze klantenservice via 030-288 47 74 of per mail info@terbergbusinessmobility.nl.

Bij een reguliere leaseauto lease je een kleinere en/of elektrische auto. Waardoor je een lagere bijtelling per maand betaalt. Wil je met de optie vakantie-auto tijdelijk een grotere en/of duurdere auto? Dan betaal je dus alleen voor de momenten dat je deze echt nodig hebt. De optie vakantie auto zorgt dus voor comfort én extra vakantiegeld! Het is ook goedkoper dan privé een auto huren.

Dit kan tot twee weken van tevoren. Maar wel de tip, doe dit op tijd. Hoe eerder je de aanvraag doet, hoe groter de kans dat wij aan je wens voor een vakantie auto kunnen voldoen.

Helaas is het niet mogelijk om niet gebruikte weken mee te nemen naar een nieuw jaar.

Het is een grote middenklasser of MPV, een auto die groot genoeg is om comfortabel met het gezin op vakantie te gaan.

Informeer bij je wagenparkbeheerder of contracthouder naar de mogelijkheden voor de extra service vakantie auto. Deze extra service is namelijk onderdeel van je huidige leaseovereenkomst en kan uitsluiten bij inzet van je eigen leaseauto aangezet worden.