Hulp In De Auto

Reparatie, onderhoud & banden

Om veilig te blijven rijden, zijn reparaties, onderhoud en bandenchecks van essentieel belang. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om deze op tijd uit te voeren. Is er iets dat aan jouw leaseauto gedaan moet worden? Dan kun je terecht bij Bosch Car Service (reparaties en onderhoud) en Euromaster (banden). Je hoeft niet eerst toestemming aan Terberg Business Mobility te vragen voor het maken van een afspraak.

Reparatie

Moet er iets aan jouw leaseauto gerepareerd worden? Neem dan contact op met onze partner Bosch Car Service. Je kunt hier bekijken welke vestiging bij jou in de buurt zit en meteen een afspraak maken.

Onderhoud

In het instructieboekje van jouw leaseauto staat wanneer de auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Daarnaast kun je de auto zelf onderhouden door tussentijdse olie- en vloeistofcontroles te doen en regelmatig de bandenspanning te controleren.

Als je een nieuwe leaseauto rijdt, dan is de APK-keuring voorlopig nog niet nodig. Pas na drie jaar voor auto’s op gas, diesel of elektrisch en na vier jaar voor benzineauto’s.

Banden

Moeten jouw banden vervangen of gerepareerd worden? Of wil je wisselen tussen zomer- en/of winterbanden? Neem dan contact op met onze partner Euromaster. Je kunt hier bekijken welke vestiging bij jou in de buurt zit en een afspraak maken.

Veelgestelde vragen

U kunt een mail sturen naar onderhoud@terbergbusinessmobility.nl of telefonisch contact met ons opnemen op +31 (0) 30 234 86 04.

Voor bandenvervanging en -reparatie dien je een afspraak te maken met de dichtstbijzijnde vestiging van Euromaster. Euromaster kent snelle doorlooptijden van minder dan 30 minuten en in de wachtruimte is goede wifi en koffie. Kijk voor een garage bij jou in de buurt op www.euromaster.nl/particulier/bandenwissel-lease.

In het instructieboekje van je auto vind je instructies om jouw auto op de juiste wijze te onderhouden. Je dient een aantal onderdelen preventief zelf te controleren en bij te vullen waar nodig: het oliepeil, het niveau van de koelvloeistof en antivriesvloeistof voor de ruitensproeiers, de bandenspanning en het reservewiel.

Heb je een personen of lichte bedrijfsauto tot 3.500 kg op benzine of elektrisch aangedreven? Dan vindt de eerste keuring na 4 jaar plaats (keuringsinval 4-2-2-1 in jaren). Heb je een personen of lichte bedrijfsauto tot 3.500 kg op diesel of LPG? Dan vindt de eerste keuring na 3 jaar plaats (keuringsinterval 3-1-1-1 in jaren). Tip: meer informatie over de APK-keuring vind je op de websites www.rdw.nl en www.allesoverapk.nl.

  • Elke berijder ontvangt in september en maart een e-mail van Terberg met een link waarmee rechtstreeks een afspraak gemaakt kan worden. Je kunt natuurlijk ook bellen of boeken via de website van Euromaster.
  • Je ontvangt meerdere reminders aan de afspraak.
  • Jouw winterbanden worden vanuit het centrale magazijn naar de vestiging van jouw keuze gebracht .
  • Je meld je tijdig bij het juiste servicepunt van Euromaster en daar wordt jouw auto van de juiste banden voorzien.
  • 30 minuten later ben je weer op weg!

Ja, omdat winterbanden beter geschikt zijn voor lagere temperaturen. De samenstelling van het rubber en het speciale profiel zorgen voor betere grip, veiliger rijden en meer comfort gedurende de wintermaanden.

De eerste stap is het checken van het oliepeil. Dit doe je bij voorkeur met een koude motor en een auto die recht en horizontaal staat. Komt het oliepeil in de buurt van het minimum? Dan is het tijd om de motorolie bij te vullen. In het instructieboekje van de lease auto vind je hierover meer informatie.

Je informeert ons bij een defect aan de kilometerteller zodat wij aan het einde van de leaseperiode kunnen vaststellen wat de eindkilometerstand is.

Een bandenspanningssysteem is een geïnstalleerd systeem in de auto waarmee de bandenspanning van het dashboard wordt afgelezen. Het systeem geeft een melding wanneer de spanning te laag is.

Terberg Business Mobility heeft de winterbandenregeling (indien opgenomen in het leasecontract) ondergebracht bij Euromaster. In het voor- en najaar informeren wij per e-mail wanneer het tijd is voor de bandenwissel en vragen wij je om een afspraak te maken. Indien je niet weet waar de zomer- of winterbanden zijn opgeslagen dan kan je bellen met Euromaster om navraag te doen of Euromaster het verzoek doen om de zomer- of winterbanden te laten verplaatsen naar een vestiging bij je in de buurt.

Euromaster is bereikbaar op het centrale nummer 088-0065600.

Zolang je de bestuurder bent van een (lease)auto ben je ook verplicht om de keuringen te laten uitvoeren welke vanuit de overheid zijn opgelegd.

Dit is per merk of model verschillend. In het instructieboekje van uw leaseauto vindt u hierover meer informatie.