Lease auto privé rijden

Als u zakelijk een auto least voor uzelf of uw medewerkers dan zal de auto ook privé worden ingezet. Dat herkennen wij en daarom leggen wij u graag uit hoe het privé gebruik werkt. Waneer u zakelijk een auto least en meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, heeft u te maken met bijtelling. Deze maatregel is door de Overheid ingesteld om u te belasten voor het privé gebruik van uw zakelijke auto.

Kosten voor privé gebruik van uw lease auto?

Als uw medewerkers meer dan 500 kilometers per jaar privé rijden met de auto van de zaak, dan ziet de fiscus dat als inkomsten. Daarom betaalt uw medewerker bijtelling. Dit is een eigen bijdrage op het inkomen en wordt berekend op basis van een percentage van de nieuwprijs van de auto. Het percentage is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. Volledig elektrische auto’s met 0 gr/km hebben als enige een bijtelling van 4 procent. Alle andere auto’s hebben een bijtellingspercentage van 22 procent. Over de bijtelling betaalt de onderneming de loonbelasting en de medewerker houdt netto op het salaris minder over. Het bijtellingspercentage verandert gedurende de gehele looptijd van het leasecontract niet.

Privé rijden met uw leaseauto bij Terberg Business Mobility

Vanzelfsprekend kunnen uw medewerkers met uw leaseauto’s van Terberg Business Mobility ook privé rijden. Ook bij ons geldt de ‘regeling privégebruik auto van de werkgever’. Dat betekent dat als er meer dan 500 kilometers privé worden gereden met de auto, er bijtelling moet worden betaald door de berijder. Dit is een percentage van de catalogusprijs van de auto. Dit bedrag wordt bij het loon van de berijder geteld, omdat diegene voordeel heeft van het privégebruik van de leaseauto.

Rijdt u als berijder met de zakelijke auto over een heel kalenderjaar niet meer dan 500 privékilometers? En kunt u dat aantonen met een gedetailleerde administratie? Dan hoeft u geen bijtelling te betalen. Tip: houd de rittenadministratie goed bij, want de Belastingdienst stelt hier strenge eisen aan.

Wij helpen u graag verder met het zoeken naar een passende oplossing voor uw mobiliteit. Als ondernemende organisatie bieden wij u verschillende leaseoplossingen, van ontzorging tot kostenbeheersing. Wij nemen het beheer van uw wagenpark uit handen en u heeft geen omkijken meer naar inkoop, administratie, berijdersvragen, onderhoud en schade-afhandeling.