Duurzaam0009

Greenlease

Met Greenlease helpen wij jou om de uitstoot van je wagenpark te compenseren door te investeren in gecertificeerde duurzaamheidsprojecten.

Trademark

Er zijn verschillende manieren om je wagenpark te verduurzamen, zoals het gebruik van uitstootvrije auto’s of deelmobiliteit. Maar je wagenpark helemaal klimaatneutraal krijgen is niet zomaar gedaan. Met Greenlease helpen wij je om toe te werken naar een klimaatneutrale leasevloot, zonder dat dit jou extra werk oplevert.

 

Hoe werkt het?

We helpen je om de CO2-uitstoot van je wagenpark te compenseren door voor elke getankte liter brandstof een klein bedrag opzij te zetten. Dit investeren we in gecertificeerde duurzaamheidsprojecten. De opslagtarieven per getankte liter zijn als volgt:

€ 0,04 op benzine
€ 0,05 op diesel
€ 0,02 op LPG.

De projecten waarin deze opslag wordt geïnvesteerd, worden gecertificeerd volgens internationaal erkende standaarden en beheerd door Climate Neutral Group. Op deze manier wordt de CO2-uitstoot van jouw wagenpark elders ter wereld op een betrouwbare en effectieve manier gecompenseerd. Lees hieronder meer over de geselecteerde projecten.

 

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op en we praten er graag met je over verder!

Ben je benieuwd naar de verschillende manieren waarop jij jouw wagenpark kunt verduurzamen en kunt voorbereiden op de toekomst? Hier lees je alles over in ons gratis e-book: 12 stappen die je nu kunt nemen om jouw wagenpark te verduurzamen.

De projecten

Adi Tekelezan Stove (5) (1)

Cookstove-projecten: duurzame kookfaciliteiten in ontwikkelingslanden

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op open vuur, meestal binnenshuis. Naast dat dit erg slecht is voor de gezondheid en daardoor jaarlijks aan miljoenen mensen het leven kost, heeft deze manier van koken veel impact op het klimaat. Bovendien, omdat er erg veel tijd gaat zitten in het sprokkelen van hout en koken, heeft het effect op de sociale ontwikkeling van vooral vrouwen en kinderen.

De cookstove-projecten waar we met Greenlease in investeren, zorgen voor efficiënte cookstoves in Afrika en Azië. Doordat deze veel minder hout gebruiken en veel minder rook produceren, hebben deze cookstoves een positieve impact op emissies van broeikasgassen, de gezondheid van mensen en de bestrijding van ontbossing.

Dcim100mediadji 0967.jpg

Bosprojecten

Bossen spelen een belangrijke rol bij het beperken van klimaatverandering door CO2 uit de atmosfeer op te slaan. Ontbossing en bosdegradatie zorgt ervoor dat opgeslagen CO2 weer vrijkomt, wat een significante impact heeft op de wereldwijde CO2-uitstoot. Met Greenlease dragen we bij aan verscheidene bosprojecten over de hele wereld die gericht zijn op bescherming, herstel en transformatie van deze belangrijke ecosystemen. Bovendien zorgen deze projecten voor werkgelegenheid, infrastructuur en onderwijs in de betrokken landen.

Evi Surana Wind Turbine 3

Energieprojecten

In voornamelijk Azië en Afrika dragen we met Greenlease bij aan kleinschalige projecten rondom wind-, waterkracht- en zonne-energie. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van kleine windparken dichtbij lokale gemeenschappen. Die kunnen deze schone energie weer gebruiken om te koken en hun huizen te verlichten. Dit vermindert CO2-uitstoot, creëert energiezekerheid, stimuleert infrastructuur en zorgt voor meer banen.