Financial lease

Als bedrijf heeft u mobiliteit nodig. Dat kunt u op verschillende manieren regelen. U kunt kopen, leasen of huren. Elke mobiliteitsoplossing heeft specifieke vormen. Zo kent leasen in grote lijnen twee leasevormen: financial lease en operational lease.

Financial lease is een bepaalde financiering; als het ware een soort lening. Het is een financieringsvorm waarbij u economisch eigenaar van de auto bent. De leaseauto’s behoren tot het vermogen van uw onderneming. U betaalt maandelijks een vast bedrag voor de aflossing en rente. De servicekosten etc. zijn voor eigen rekening. Dit betekent dat de services en risico’s van onderhoud en restwaarde voor uw eigen rekening zijn. Aan het eind van het leasecontract wordt het juridisch eigendom aan u overgedragen.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Financial lease heeft een aantal voordelen, afhankelijk van uw behoefte:

  • de auto is na de leasetermijn uw eigendom;
  • u betaalt maandelijks een vast leasetarief;
  • de kosten van de leaseauto’s zijn aftrekbaar.

Daarnaast kent financial lease ook nadelen:

  • grotere kans op onverwachte onderhoudskosten, omdat u zelf alle services moet regelen;
  • u draagt het economische risico van de auto(‘s), waardoor u de auto(‘s) moet activeren op uw balans. Als de auto’s op de balans staan, heeft u te maken met restwaarderisico;
  • zelf uw verzekeringszaken, reparatie, vervangend vervoer, pechhulp en onderhoud regelen.

Waarom Terberg Business Mobility?

  • Mobiliteitsoplossingen voor personenwagens en bedrijfswagens
  • 50 jaar ervaring in de leasebranche
  • Met meer dan 180 enthousiaste medewerkers staan wij dagelijks voor u klaar
  • Leasen bij de meest ondernemende leasemaatschappij van Nederland
Meer over ons

Een financial lease prijs berekenen?

Bij financial lease wordt de investering van de auto(‘s) gefinancierd. De leaseprijs wordt als volgt berekend:

Op basis van het aanschafbedrag exclusief BTW bepaalt u het leasebedrag, de slottermijn en de looptijd. Aan de hand van die vergelijking wordt het leasetarief per maand bepaald. In het leasetarief zijn alleen de kosten van de aanschaf van de leaseauto inbegrepen.

Het verschil tussen financial en operational lease

Financial lease kunt u zien als een zakelijke geldlening voor de auto. De te betalen maandelijkse leasetermijnen zijn aflossingen op de geldlening. U loopt het risico op onverwachte onderhoudskosten. Deze moet u zelf regelen en betalen. Bij operational lease zijn alle services zoals onderhoud, verzekeringen, reparatie en afschrijving inbegrepen. Zo heeft u grip op uw autokosten. Daarnaast rijdt u elke paar jaar in een nieuwe auto.

Als ondernemende leasemaatschappij bieden wij u graag complete ontzorging. Op basis van uw behoefte, doen wij u een passend leasevoordeel. Gedurende de leasetermijn zorgen wij ervoor dat u zich kunt focussen op uw onderneming. Wij verzorgen de mobiliteit. Bekijk wat operational lease bij Terberg Business Mobility inhoudt.

Meer over operational lease