Terug naar het overzicht

Zo werkt zakelijk autodelen in de praktijk

2 september 2021

Steeds meer bedrijven ontdekken zakelijk autodelen als een slimme manier om hun mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen. Ondernemers hebben, juist in deze onvoorspelbare coronatijd, behoefte aan betrouwbare mobiliteitsoplossingen die leiden tot meer flexibiliteit, efficiëntie en kostenbesparing. Autodelen voorziet daarin. Dat klinkt natuurlijk interessant, maar hoe werkt zakelijk autodelen eigenlijk en wat zijn concreet de voordelen voor u als ondernemer of wagenparkbeheerder? We leggen dat hier uit.

Autodelen werkt heel simpel. Vrijwel iedere (lease)auto is geschikt als deelauto. Na het installeren van de Sharing Hardware Box is de auto klaar om te delen. Medewerkers die de auto willen reserveren, gebruiken daarvoor een speciale app. Als ondernemer of wagenparkbeheerder houdt u grip en overzicht met het online portal.

Reserveren, openen en sluiten via app

De door u geselecteerde medewerkers downloaden de JustGo app en ontvangen nadat ze zich hebben aangemeld een unieke code waarmee ze via de app direct de deelauto kunnen reserveren. Er is geen fysieke sleuteloverdracht nodig. Het openen en sluiten van de auto gaat snel een eenvoudig via de app.

Zakelijk en privé eenvoudig te scheiden

Onderweg even langs het kinderdagverblijf, een kind naar het sportveld brengen of een weekendje weg. Ook dat kan met de deelauto. Uw medewerkers kunnen per rit aangeven of ze de deelauto privé of zakelijk gebruiken. In het eerste geval betalen ze zelf de kosten. In het tweede geval betaalt de werkgever. Aan het einde van de rit ontvangen uw medewerkers een overzicht met een specificatie van de door hen gereden kilometers.

Overzicht en beheer via online portal

Naast de app voor medewerkers, is er een online portal voor beheerders. Via dit portal kunt u het delen van de auto’s monitoren en heeft u inzicht in de beschikbaarheid. Als beheerder bepaalt u ook wie wel of geen gebruik mag maken van de deelauto(s).

Aan het einde van de maand ontvangt u een fiscusproof overzicht met alle gemaakte ritten van uw medewerkers. U krijgt alleen de gegevens te zien die noodzakelijk zijn om de deelauto’s te beheren, alle overige informatie wordt afgeschermd in lijn met de AVG-wetgeving.

Wat levert het gebruik van een deelauto op?

  • Optimaal gebruik van de auto’s in uw wagenpark
  • U bespaart per deelauto tot € 300,- per maand
  • Alles in beheer in één platform
  • 11 personenauto’s minder op de weg (per deelauto)
  • 13% minder Co2 uitstoot per gebruiker van een deelauto

Ook goed om te weten

Iets nieuws als autodelen is altijd wennen. De app en het portal zijn heel gebruiksvriendelijk, maar u moet wel even weten hoe het werkt. Als u kiest voor JustGo van Terberg Business Mobility wordt alles voor u geregeld en gaan we pas weg als u ermee aan de slag kunt. Mochten er daarna nog vragen of problemen zijn dan staan we 24/7 voor u klaar. Interessant om te weten: het autodelen beperkt zich nu nog tot auto’s, maar in de toekomst wordt het ook mogelijk om andere voertuigen te delen, zoals een e-bike, scooter of busje.

Delen via