Terug naar het overzicht

Terberg Business Mobility tekent het Convenant ‘Waterstof in Mobiliteit’ van de Provincie Utrecht

22 april 2021

De Provincie Utrecht is continu bezig met het verbeteren en verduurzamen van de regio. Eén van de belangrijke speerpunten hierin is het gebruik en – daar waar mogelijk – De productie van waterstof voor mobiliteit in de provincie te stimuleren. Om deze ambities te vertalen naar daadkrachtige doelstellingen, en deze te behalen, is het essentieel dat verschillende spelers in de keten succesvol samenwerken.

Terberg Business Mobility gelooft in een toekomst waarin nieuwe vormen van mobiliteit bijdragen in het creëren van een duurzame toekomst. Wij staan als innovatieve leasemaatschappij volledig achter de doelstellingen van de provincie. Als Utrechtse mobiliteitsonderneming kunnen we een belangrijke bijdrage leveren voor al onze stakeholders en daarom tekenen wij samen met diverse bedrijven, overheden en kennisinstellingen het Convenant ‘Waterstof in Mobiliteit’.

Waarom een waterstofconvenant?

In de provincie Utrecht gebeurt veel op het gebied van waterstof in de mobiliteit. Er zijn al twee waterstofvulpunten gerealiseerd en op diverse locaties zijn plannen voor een waterstoftankstation. Steeds meer ondernemers willen graag overstappen op groene waterstof. Voertuigen op waterstof hebben geen CO2-uitstoot, veroorzaken geen stank-of lawaaioverlast, hebben een relatief grote actieradius en het tanken gaat snel.

Om van Utrecht de groene waterstofregio van Nederland te maken moeten we het kip-ei dilemma doorbreken door zowel te werken aan de benodigde infrastructuur als aan het gebruik van groene waterstof voor mobiliteit. Dit kunnen we alleen door regionaal samen te werken. Dat begint met het vastleggen van een gezamenlijke ambitie.

De doelstellingen

De partijen dragen vanuit hun eigen rol in de periode 2021-2025 (direct of indirect) bij aan de realisatie van:

  • 5-10 waterstoftankstations
  • 300 vrachtwagens en andere zware voertuigen op waterstof
  • 1500 lichte voertuigen (zoals personenauto’s en bestelbussen) op waterstof
  • 1-2 vaartuigen op waterstof
  • 2-5 (touring)bussen op waterstof

De bijdrage van Terberg Business Mobility

Met het tekenen van het convenant maakt Terberg Business Mobility de belofte om bij te dragen aan deze transitie door het gebruik van waterstof auto’s te stimuleren, de CO2-uitstoot van ons wagenpark te verlagen en innovaties te stimuleren.

Op vrijdag 23 april van 10:00 tot 12:15 uur organiseren het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB), de Provincie Utrecht en KWR Water een online bijeenkomst waarbij het ‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht’ zal worden getekend. Hier kan u ook bij zijn. Bekijk het online event hier.

Delen via