Terug naar het overzicht

Nieuwe trend in zakelijk rijden: de tussenauto

26 november 2018

Als tekstschrijver word ik altijd getriggerd door nieuwe woorden. Van de week viel mijn oog op het woord ‘tussenauto’. Mijn interesse was gewekt. Wat is in hemelsnaam een tussenauto, vroeg ik me nieuwsgierig af. Is dat een auto die je neemt als je niet kan kiezen tussen een kleine of een grote auto? Of een tweedehandsje dat je koopt in afwachting van het echte werk? Of misschien een auto die het midden houdt tussen een comfortabele gezinsauto en een representatieve zakenbak? Of bedoelen ze met tussenauto zo’n degelijk ‘net niet’ modelletje? Inmiddels ben ik erachter. Het is niets van dat alles. De tussenauto, lieve lezers, is een auto die je voor één of twee jaar rijdt om daarna over te stappen op een elektrische auto. Volgens de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) een heuse trend.

Wachten op de ideale EV

Volgens de VZR blijkt uit onderzoek onder 17.128 zakelijke rijders dat 65 procent van hen graag een ‘tussenauto’ wil. Waarom, denk je dan. Wat is de reden dat mensen niet gelijk kiezen voor een elektrische auto? Zeker nu het aanbod in EV’s in rap tempo toeneemt. Elke maand is er wel een presentatie van een nieuwe EV. De actieradius neemt toe. Het aantal oplaadpunten in Nederland groeit razendsnel. Elektrische auto’s worden steeds goedkoper. Waar wacht je op, zou je zeggen. Het antwoord: veel zakelijk rijders die deelnamen aan het onderzoek wachten op de voor hen ideale EV.

De ideale EV is een fijne gezinsauto met genoeg zitplaatsen. Hij trekt moeiteloos een caravan, heeft een goede actieradius, zakelijk kunt je ermee voor de dag komen. En natuurlijk is hij niet te duur. Logisch.

Idee: de elektrische tussenauto!

Ik doe er misschien wat lacherig over, maar eerlijk gezegd spreekt het idee me wel aan. Een tussenauto. Ik denk er zelf al een tijd over om mijn niet zo heel duurzame, bijna antieke, dieselbusje te verruilen voor een elektrische auto. Maar ik twijfel nog of de huidige elektrische alternatieven voor mij echt ideaal (daar gaan we weer) zijn. Misschien komt er over een poosje wel een betere/goedkopere/handigere, etc. Goed beschouwd is het gewoon koudwatervrees, keuzestress, bindingsangst. Zo’n tussenauto zou dus ook voor mij best een slimme tussenoplossing kunnen zijn. Maar wat kies je dan? Soms krijg je het antwoord op een presenteerblaadje. Het Auto Abonnement.

Leasecontract al na een jaar opzegbaar

Met het zakelijk Auto Abonnement kun je voor 12 maanden een leaseauto rijden. Na een jaar mag je het contract kosteloos opzeggen. En het mooie is. Je kunt ook kiezen voor een elektrische auto. Dus dan sla ik zomaar drie vliegen in één klap: vieze diesel eruit, auto voor een jaar om eens rustig te bekijken wat ik wil en in de tussentijd ook nog eens elektrisch rijden. Ik ga er serieus over nadenken. Die tussenauto is zo gek nog niet.

Auteur: Irma Schouten

Delen via