Terug naar het overzicht

Met de auto op zomervakantie? Denk hieraan!

27 mei 2016

Hoewel het er op sommige regenachtige dagen niet op lijkt, is de zomer toch echt in aantocht. Voor veel mensen betekent dat ook zomervakantie. Met de (lease)auto op vakantie kan heel fijn zijn, maar er zijn ook uitdagingen. We zetten een aantal tips op een rijtje die ervoor zorgen dat je de vakantie, en de reis er naartoe, optimaal kunt beleven.

Laad de auto niet helemaal vol

Om comfortabel en duurzamer te rijden is het belangrijk om de auto niet helemaal vol te laden. Kijk eens kritisch naar de bagage die je mee wilt nemen en laat wat dingen thuis.

Uit onderzoek van de ANWB blijkt namelijk dat 10% meer gewicht in de auto gelijk staat aan 6% meer brandstofverbruik. Minder brandstof verbruiken, bespaart zowel kosten als het milieu.

Reis met een ruime auto

Als het om comfort gaat, is ruimte natuurlijk van belang. Zeker een autovakantie met kinderen kan stress opleveren als er te weinig ruimte is. Het kan dan ook verstandig zijn om in dat geval met een ruimere auto op reis te gaan.

Vakantiecheck

Ondanks dat een leaseauto de juiste zorg krijgt wat betreft service en reparatie, zorgt het voor veel rust als je weet dat alles 100% in orde is. Een ‘vakantiecheck’ bij een garage kan hiervoor de oplossing zijn.

Olie, koelvloeistof en bandenspanning

… en je kunt ook een aantal dingen zelf doen. Zoals het checken van het oliepeil de koelvloeistof, en bijvullen waar nodig. Ook de bandenspanning is belangrijk: te zachte banden zorgen voor een verhoogd brandstofverbruik en een mindere wegligging, wat het comfort tijdens de lange autorit niet ten goede komt.

Zo kun je gerust op weg. Maak er een mooie en warme vakantie van!

Auteur: Thom Staal

Delen via