Terug naar het overzicht

Flexibele mobiliteit: de voordelen van zakelijk autodelen

15 september 2021

Van bezit naar gebruik, product-as-a-service, deeleconomie. U heeft er vast wel eens van gehoord. Allemaal initiatieven die gericht zijn op het delen van waardevolle eigendommen met anderen. Bekende voorbeelden zijn het verhuren van huizen aan toeristen en het delen van auto’s. Deze laatste zijn ook voor zakelijk gebruik interessant. Waarom? Onder meer om kosten te besparen en bij te dragen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Ontdek in dit artikel welke voordelen er nog meer zijn.

Duurzaam en flexibel

Meer en meer mensen kiezen voor duurzame deelbare initiatieven. Deelauto’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook bij veel organisaties speelt duurzaamheid een rol. Als ondernemer heeft u te maken met veranderende wet- en regelgeving en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door uw wagenpark deelbaar te maken biedt u duurzame en flexibele mobiliteit.

Bijvoorbeeld voor werknemers die af en toe een zakelijke afspraak hebben. Zij komen vaak met de auto naar het werk. Door elektrische deelauto’s aan te bieden is het voor deze medewerkers gemakkelijker om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te gaan. Dit zorgt voor minder woon-werkverkeer wat weer bijdraagt aan het milieu.

Dezelfde mobiliteit met minder auto’s

Door uw mobiliteit flexibel te organiseren hoeft u niet bang te zijn dat uw organisatie minder mobiel wordt. Wanneer meerdere medewerkers dezelfde auto gebruiken en zij externe afspraken efficiënt inplannen, kan dezelfde mobiliteit gerealiseerd worden met minder auto’s. Het wordt alleen flexibeler.

Klinkt het ingewikkeld? Zakelijk autodelen is geen hogere wiskunde. Sterker nog, het gemak van de gebruikers staat voorop. Het werkt in grote lijnen als volgt: medewerkers downloaden een app, maken een account aan en reserveren een auto. Ze openen de auto met hun mobiele telefoon en kunnen direct wegrijden. De registratie van ritten wordt automatisch bijgehouden en verwerkt. In een online platform staat alle benodigde informatie overzichtelijk weergegeven en als beheerder ontvangt u regelmatig rapportages.

De voordelen van zakelijke deelauto’s op een rij:

 • Besparen van geld en tijd
  U bespaart als ondernemer op autokosten en administratieve kosten. Met een kleiner wagenpark maakt u efficiënt gebruik van de leaseauto’s. Zowel u als uw medewerkers besparen tijd doordat processen geautomatiseerd zijn.
 • Flexibel en gemakkelijk
  Met een geautomatiseerd systeem, zet u leaseauto’s flexibel in. Het beheer van het wagenpark gaat via een online platform en u ontvangt overzichtelijke rapportages. Voor uw medewerkers geldt dat zij alles met 1 app kunnen regelen.
 • Duurzaamheid
  Het inzetten van deelauto’s draagt bij aan duurzaamheid. Minder auto’s betekent minder CO2 uitstoot, een schonere lucht en meer ruimte voor groen.
 • Geen stilstaande auto’s meer
  Uit cijfers blijkt dat onze auto’s 95% van de tijd stil staan. Door leaseauto’s te laten delen, maakt u efficiënter gebruik van uw wagenpark.
 • Parkeerruimte

Met minder auto’s is er minder parkeerruimte nodig. De ruimte die daardoor ontstaat kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de aanleg van groenstroken.

Benieuwd hoe u binnen uw organisatie flexibele mobiliteit mogelijk maakt? Neem contact met ons op en we laten graag zien hoe het werkt.

Delen via