Terug naar het overzicht

Een auto leasen of kopen en uw toekomstige situatie

26 augustus 2015

Het kiezen van de juiste leaseauto, of zelfs de keuze maken tussen een auto kopen of leasen, kan een lastig traject zijn. Het gaat daarbij allang niet meer over welk merk u precies mooi vindt – maar om allerlei factoren die meespelen in het proces van het maken van de juiste beslissing.

Eén van die factoren is uw persoonlijke situatie en vooral ook hoe die in de toekomst anders zou kunnen zijn. Levens veranderen nu eenmaal, zowel op zakelijk- als privé gebied, en dat soort veranderingen kunnen op de langere termijn zorgen voor een verkeerde beslissing. Vandaar dat we dat even van dichterbij gaan bekijken.

Denken aan de korte en lange termijn

Welke leaseauto moet ik kiezen? Een veelgehoorde vraag binnen ons bedrijf. Het is goed om bij die keuze na te denken over de korte en de lange termijn. De korte termijn speelt in op de (simpelere) keuze tussen de verschillende merken en modellen; welke auto past in het budget en heeft de uitstraling die u zoekt? Gaat u de auto ook prive rijden en meenemen op vakantie komende zomer?

Maar op de lange termijn denken is lastiger. Zo is het bijvoorbeeld goed om na te denken over uw huidige functie, en hoe die binnen een of twee jaar zou kunnen veranderen; groeit u door en is de auto dan nog wel representatief? Koopt uw vrouw binnen een jaar een eigen auto en is die geschikt om met vakantie te gaan. Zaken die goed zijn om over na te denken dus.

Veranderingen in uw situatie

Daarnaast is het ook raadzaam om na te denken over andere veranderingen in uw situatie. Bent u samen met uw partner aan het nadenken over kinderen bijvoorbeeld? Of verhuist u naar een woning in de stad? Dan is het model leaseauto dat u nu op het oog heeft waarschijnlijk niet de beste keuze.

Allerlei factoren die inspelen op uw persoonlijke situatie dus, en vragen die u zelf zal moeten beantwoorden. Maar mocht u hulp nodig hebben staan we altijd voor u klaar.

Auteur: Thom Staal

Delen via