Terug naar het overzicht

Een auto exclusief of inclusief brandstofkosten aanbieden aan uw werknemers?

8 april 2015

Lease contract inclusief of exclusief brandstofkosten

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om uw medewerkers een leaseauto aan te bieden, bepaalt u als werkgever wanneer deze in aanmerking komt voor een auto van de zaak. Bij het bepalen van de keuze wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen twee categorieën:

  • Functioneel: welke functies binnen de organisatie hebben een auto van de zaak nodig bij de uitvoering van werkzaamheden?
  • Arbeidsvoorwaardelijk: is een auto passend bij een betreffende functie?

Verder bepaalt u onder meer of de medewerker de auto ontvangt exclusief of inclusief brandstofkosten.

Dit legt u allemaal vast in de autoregeling. Ook andere zaken zoals gebruik brandstofpas, aantal privé-kilometers, auto accessoires e.d. kunt u opnemen in de autoregeling. Door het optimaal inrichten van de autoregeling zorgt u voor een autokeuze die past bij de functie van de werknemer tegen de laagst mogelijke kosten.

Vaste maandelijkse uitgave aan auto mobiliteit

Het is uiteraard van belang om bij het bepalen van het leasebudget voor de medewerkers de brandstofkosten mee te nemen. Leasemaatschappijen bieden overeenkomsten aan exclusief en inclusief brandstof. Dit is een belangrijke kostenfactor. Aan u de keuze?

  • kiest u voor exclusief brandstofkosten, dan zijn de brandstofkosten een variabele factor in uw uitgaven. Want het aantal kilometers en kosten aan de pomp zijn niet vooraf in te schatten.
  • of wilt u weten wat u maandelijkse aan autokosten kwijt bent. Door beheersing van de financiële kosten weet u inclusief brandstofkosten precies waar u aan toe bent.

Om uw keuze makkelijker te maken, adviseren wij het volgende: de brandstofkosten zijn variabele kosten en afhankelijk van het gebruik. Om deze reden is het dus gunstiger voor u om de brandstofkosten te betrekken bij de autokeuze en dit vast te leggen in het normleasebedrag. Deze keuze zorgt voor grip op de kosten van de organisatie.

Auteur: Thom Staal

Delen via