Terug naar het overzicht

Bespaar tijd en geld met een laadpaal aan huis

17 mei 2021

Aan elektrisch rijden, raken we in Nederland steeds meer gewend. Met ruim 60.000 laadstations en aangewezen publieke parkeerplaatsen voor elektrische auto’s is opladen bijna overal mogelijk. Toch kan het zijn dat u bij een laadstation moet wachten of dat het lastig is onderweg een geschikte plek te vinden. Het is gemakkelijker om uw auto thuis op te laden. Met een eigen laadpaal. Naast het gemak dat u ervaart, bespaart u ook nog eens tijd en geld. Wilt u weten welke voordelen er nog meer zijn?

 

Altijd beschikbaar

Met een eigen laadpaal is opladen onderweg vaak niet meer nodig. U ‘tankt’ gewoon voor de deur. Wanneer u thuiskomt, plugt u uw auto in en deze is de volgende ochtend opgeladen. De laadpaal is altijd beschikbaar en u laadt uw auto op wanneer het u uitkomt.

Snel en veilig

Het is mogelijk om elektrische auto’s op te laden via een gewoon stopcontact. Een laadpaal laadt echter sneller en veiliger. Deze voldoet namelijk aan strenge eisen en wordt aangesloten op een aparte groep in de meterkast met een eigen zekering. Dat is brandveilig en zorgt ervoor dat de stoppen niet doorslaan. Bij opladen via het stopcontact kan de oplaadkabel te heet worden en brand veroorzaken.

Voordelig

Wist u dat het opladen van een elektrische auto thuis 2 tot 3 keer goedkoper is dan opladen aan een publieke laadpaal? Wanneer u een auto in het openbaar oplaadt, betaalt u naast de stroom die wordt opgenomen, een tarief aan de aanbieder of de beheerder van het laadpunt. Bij het opladen aan huis gebruikt u het daar geldende stroomtarief. Dit is doorgaans goedkoper dan dat van een publiek laadstation.

Inzicht in verbruik

De laadpalen van tegenwoordig zijn zo slim dat ze communiceren tussen de auto en een woning. Op die manier is het mogelijk om het verbruik te monitoren. Dat is handig want werkgevers mogen kosten voor het gebruik van een auto van de zaak, waaronder het laden valt, kosteloos aan medewerkers vergoeden. Dit geldt voor de kosten bij openbare laadpunten, laadpalen op kantoor en bij medewerkers thuis.

Weinig administratie

Een slimme laadpaal maakt een handmatige administratie overbodig. De laadpaal communiceert met een beheersysteem waarin automatisch de verrekening van laadkosten wordt geregistreerd. Gebruikers kunnen hierdoor hun laadgegevens via ieder internet-verbonden apparaat inzien.

Wat moet u verder weten?

Naast de hierboven genoemde voordelen, is het goed om met de volgende zaken rekening te houden. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om op eigen terrein een elektrische auto te parkeren. De laadpaal moet dan in de openbare ruimte worden geplaatst. Of een gemeente daar toestemming voor verleent, hangt af van de geldende beleidsregels binnen de gemeente. Andere zaken om naar te kijken, zijn bijvoorbeeld het model en merk van de elektrische auto, de plek waar de lader geplaatst wordt, eventuele aanpassingen aan de meterkast.

Een gratis laadpaal voor thuis? Terberg Business Mobility, EV Company en BMW hebben de handen in één geslagen om elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken. Bij het leasen van een Plug-in Hybride of EV van BMW ontvangt u een gratis laadpaal t.w.v. €1.500,-.

Meer informatie

 

Delen via