Terug naar het overzicht

5 tips als je met de (of zonder) leaseauto én je jonge kind(eren) op vakantie gaat

14 juli 2015

Het is volop zomer en ook de schoolvakanties zijn aangebroken. Dat betekent dat veel mensen erop uit gaan en een groot deel doet dat met de auto. Het kan zijn dat je met de leaseauto gaat, of dat je ter plaatse een auto huurt. Als je een klein kind(eren) hebt, kan dat voor uitdagingen zorgen. We hebben 5 tips voor je om dat een stuk makkelijker te maken.

1. Neem een eigen kinderzitje mee

Ga je met je leaseauto op vakantie? Dan neem je natuurlijk een kinderzitje mee. Maar ook als je op de plek van bestemming een auto huurt, kun je wellicht een eigen zitje meenemen – overleg met het verhuurbedrijf of dat past. Het zorgt in ieder geval voor een stuk minder stress.

2. Informeer vooraf naar mogelijkheden huurauto

Als je een huurauto gaat rijden op de vakantiebestemming dan is het slim om vooraf te informeren naar de mogelijkheden voor wat betreft kinderen. Hebben ze goede kinderzitjes of moet je die zelf regelen? En kunnen ze garanderen dat je een auto krijgt met voldoende ruimte op de achterbank?

3. Lees je in over lokale taxiwetten

Of je nu met een leaseauto gaat of een auto huurt, soms heb je geen zin om zelf te rijden. Ga je gebruik maken van taxi’s? Lees je dan vooraf in over de lokale taxiwetten wat betreft kinderen – dat verschilt namelijk per land. Soms mogen baby’s of kleine kinderen niet mee, of zijn er geen voorzieningen voor.

4. Bekijk kinderzitje bij ophalen huurauto

Als je een huurauto gaat ophalen, vertrouw dan niet op de vooraf gemaakte afspraken maar bekijk ter plaatse het kinderzitje en inspecteer of deze helemaal in orde is.

5. Check of je kind goed in het kinderzitje past

Nadat je hebt vastgesteld dat alles er goed uit ziet, is het slim om ook meteen te kijken of jouw kind goed in het kinderzitje past.

Met bovenstaande tips kun je met een gerust hart jouw baby of jonge kind(eren) mee op vakantie nemen – of je daar nu met een leaseauto, huurauto of taxi gaat rondrijden.

Fijne vakantie!

Auteur: Thom Staal

Delen via