Terug naar het overzicht

4 tips om comfortabel auto te rijden met kinderen op de achterbank

3 november 2015

Bent u van plan om met de leaseauto op vakantie te gaan in de komende herfst of winter? En neemt u de kinderen mee op de achterbank? Dan weet u dat het, zeker als er veel kilometers moeten worden afgelegd, een uitdaging kan zijn om die kinderen rustig te houden zodat u comfortabel kunt rijden. We delen vandaag 4 tips om dat makkelijker te maken!

1. Voorbereiding!

Een eerste stap is een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat alle iPods, iPads, boeken en speelgoed in de tas zitten en binnen handbereik van de kinderen zijn. Ook portable dvd-spelers doen het goed op de achterbank: alles dat hun aandacht kan vast houden past binnen deze voorbereiding.

2. Speel spelletjes

Iedereen die als kind op de achterbank van een leaseauto heeft gezeten weet hoe leuk het is om spelletjes te spelen. ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ is een goed begin. Het beste is als de kinderen samen spelen, zodat u op de weg kunt blijven letten.

3. Gebruik een navigatiesysteem

Om zo comfortabel mogelijk auto te rijden heeft u uw aandacht bij het rijden zelf. In de eerste twee stappen houden we de kinderen bezig – maar ook andere zaken geven afleiding in de auto. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u altijd een navigatiesysteem gebruikt met daarop de route naar de bestemming. U hoeft daardoor niet de hele tijd op de borden te letten.

4. Minder suiker voor iedereen

Snoep is een leuke manier om kinderen even bezig te houden maar het kan zomaar een tegenovergesteld effect hebben. Door de grote hoeveelheid suiker in snoep worden kinderen al snel overactief – iets dat we willen voorkomen. Geef ze dus eten met minder suiker, en let daar zelf ook op: door teveel suiker kunt u zelf ook niet meer optimaal concentreren.

Met deze vier stappen wordt het dus voor iedereen een comfortabele rit richting de vakantie!

Auteur: Thom Staal

Delen via