Terug naar het overzicht

3 tips: er met de auto op uit in de herfst of winter

25 november 2015

Waar vroeger enkel de zomer hét moment was om op vakantie te gaan, zien steeds meer mensen de voordelen van de herfst en de winter om erop uit te gaan. De kosten zijn lager, het seizoen is mooi en het is overal minder druk. Er met de auto op uit? We hebben 3 tips voor je die dat makkelijker maken!

Licht reizen

Het leuke van met de auto op vakantie is dat je flexibel bent. Je zit niet vast in een vliegtuig of een bepaald hotel en kunt heerlijk je eigen plannen maken. Maar het is dan wel belangrijk dat je licht reist. Zorg dus voor geringe bagage, zodat je mobiel blijft. Ook is het fijner autorijden als de auto niet helemaal vol is gepakt. En dat verschil in gewicht zal je ook merken in het brandstofverbruik – ook niet onbelangrijk?

Ga je met de leaseauto op reis? Dat is natuurlijk geen probleem. Zorg er wel voor dat je alle informatie omtrent pechhulp en verzekeringen bij je hebt.

Pin jezelf niet vast, maar stippel wel een route uit

Zoals gezegd is de flexibiliteit van de auto een groot voordeel. Daarom is het ook goed om jezelf niet vast te pinnen – zo kun je ter plekke de plannen wijzigen, mocht je ergens langs komen dat de aandacht trekt. Een optie is bijvoorbeeld om een aantal overnachtingen vooraf te regelen en de rest open te laten, zodat je daar op zoek kunt naar mooie plekjes.

Wel is het verstandig om vooraf de route van de herfst-roadtrip uit te stippelen. Het zoeken naar een hotel ter plaatse is leuk, maar de route bepalen terwijl je onderweg bent kan een flinke uitdaging zijn.

Zoek de natuur op!

Aangezien je toch overal kunt komen met de auto, zoek de natuur op! Kies niet voor overnachtingen in een hotel langs de snelweg, maar duik de natuur in en ga op zoek naar die verrassende slaapplekken die normaal gesproken alleen voor de ‘locals’ zijn weggelegd. Zo maak je optimaal gebruik van de auto én van de mooi gekleurde seizoenen.

Auteur: Thom Staal

Delen via