Terug naar het overzicht

In 2020 duizenden extra snellaadstations in Europa

8 december 2016

Goed nieuws! Lange reizen maken met uw elektrische auto is straks geen enkel probleem meer. BMW, Daimler, Ford, Volkswagen, Audi en Porsche hebben namelijk de handen ineen geslagen om samen het krachtigste snellaadnetwerk van Europa te realiseren. De autofabrikanten gaan in 2017 met het project van start. Uiteindelijk komen er binnen een paar jaar duizenden extra oplaadpunten om snel en gemakkelijk op te laden.

Volgens Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars, zijn er twee voorwaarden om het gebruik van de elektrische auto te bevorderen. Ten eerste moeten er slimme en betaalbare elektrische auto’s worden ontwikkeld die geschikt zijn voor een groter publiek. Ten tweede is optimaliseren van de infrastructuur en de prestaties van de laadstations van belang. Dus moeten we zorgen dat het aantal laadstations aanzienlijk wordt uitgebreid, dat de laadsnelheid fors toeneemt en dat de oplaadpunten op strategische plekken staan. Er wordt door de autofabrikanten hard gewerkt om aan die voorwaarden te voldoen.

Het gezamenlijke initiatief voor meer snellaadstations in Europa is daarin een belangrijke stap. In eerste instantie gaat het om vierhonderd laadstations met een vermogen van 350 kilowatt. Hier kan de elektrische auto worden geladen in een fractie van de tijd die daar nu voor nodig is. Dit is dus een enorme vooruitgang ten opzichte van de huidige laadstations. In 2020 moeten er duizenden van deze snellaadstations beschikbaar zijn in heel Europa.

Die forse uitbreiding van het aantal oplaadpunten maakt reizen en rijden met een elektrische auto een stuk aantrekkelijker. Zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven. Het biedt ondernemers nieuwe mogelijkheden om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen en zo niet alleen te besparen op kosten, maar ook een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. En daar wordt iedereen blij van. Wij houden u op de hoogte van de voortgang van het project.

Auteur: Carla Groenewegen

Delen via