Onze blogberichten

18 november 2020

Podcasts: nieuwe arbeidsvitaminen voor onderweg?

Ik heb iets nieuws ontdekt. De podcast. Als zelfstandig ondernemer werk ik momenteel veel vanuit huis. Om in beweging te blijven, kies ik ervoor om elke dag een wandeling te maken. Onlangs had ik al mijn muziek afspeellijsten op Spotify wel gehoord en was ik toe aan iets anders. Iets dat inspireert en, nu de wereld er zo anders uit ziet, mijn ondernemersgeest blijft prikkelen. Het fijne aan een podcast is dat ze altijd en overal te beluisteren zijn. In de auto, op de fiets of in de trein. Het kan allemaal. Er zijn inmiddels talloze podcasts voor ondernemers beschikbaar. Maakt u al gebruik van deze nieuwe arbeidsvitamine voor onderweg?

Lees meer
11 november 2020

Hoe duurzaam is een elektrische auto?

Ik heb regelmatig discussies met mijn, aan zijn dieselautoverslingerde, echtgenoot over de duurzaamheid van de elektrische auto versus een brandstofauto. Hij houdt bij hoog en bij laag vol dat de elektrische auto helemaal niet zo duurzaam is als 'ze' (de voorstanders van elektrisch rijden inclusief ikzelf) beweren. Want, zo stelt hij: 'bij de productie van de batterij alleen al wordt enorm veel CO2 uitgestoten. Dat krijg je nooit meer gecompenseerd. En de stroom wordt ook nog eens grotendeels opgewekt door kolencentrales en gascentrales, lekker duurzaam.' Ik weet dat het veel genuanceerder ligt, maar uiteindelijk delf ik altijd het onderspit omdat ik de feiten op dat moment niet goed op een rijtje heb.

Lees meer
15 oktober 2020

Einde van de hyperspits?

In Amsterdam hebben 23 grote bedrijven (met samen zo'n 40.000 werknemers) afspraken gemaakt over het spreiden van werktijden. Daarmee moet de hyperspits tot het verleden gaan behoren. Met als gevolg: minder COVID-besmettingen, minder files en dus minder reistijd.

Lees meer
8 oktober 2020

Is een auto op zonne-energie de volgende stap?

Bent u ondernemer en rijdt u of rijden uw medewerkers elektrisch? Of bent u, net als ik, bang om langs de weg stil te staan zonder laadpunt in de buurt? Toch is het aantal volledig elektrische auto's in Nederland binnen een jaar verdubbeld en de ontwikkelingen gaan door. Er komt een nieuwe duurzame auto op de markt, waardoor opladen onderweg niet meer nodig is. Is de auto op zonne-energie de volgende stap?

Lees meer
30 september 2020

Laadprijzen elektrische auto moeten transparanter

Met de toename van elektrisch vervoer, groeit ook de markt voor de laadinfrastructuur. Dat is goed nieuws, want dat betekent meer en betere laadmogelijkheden. Maar met de groei van het aantal laadpunten en marktpartijen, neemt ook de onduidelijkheid toe over de laadprijs. Vaak heb je geen idee wat het kost als je je auto wilt opladen en hoe het tarief is opgebouwd. Daar ben je als ondernemer of ZZP'er met een of meerdere elektrische auto's natuurlijk niet blij mee. Reden voor het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) om de prijstransparantie in de laadmarkt aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Conclusie: er valt een hoop te verbeteren. Het onderzoek geeft daartoe een stevige aanzet.

Lees meer
10 september 2020

Verandert mobiliteit na corona definitief?

Gaat onze mobiliteit na corona definitief veranderen? Deze vraag spookte afgelopen zomer door mijn ondernemershoofd. Ik dacht aan al die kantoren die zijn leeggestroomd. Hoe vaak reizen we voor ons werk nog naar het buitenland? En de files? Wat zouden de blijvende effecten zijn van de coronacrisis op de manier waarop we van A naar B reizen? Onderzoek in China laat zien dat consumenten andere keuzes maken in hun mobiliteit. Zouden deze trends ook overwaaien naar Nederland?

Lees meer