Onze blogberichten

3 juli 2020

Toekomstgericht ondernemen: focus op positieve ideeën

Kent u de uitspraak 'never waste a good crisis'? Mooie woorden, maar wat kunt u er mee als ondernemer? Net nu u alle zeilen heeft bijgezet om uw bedrijf draaiende te houden. Waarom juist nu over de toekomst nadenken? En wanneer komt die tijd dan en hoe lang moeten we nog rekening houden met corona? Een artikel dat ik las over de effecten van positieve ideeën op een duurzame toekomst voor ondernemers wakkerde mijn ondernemersgeest weer aan. In deze blog deel ik graag een aantal inzichten.

Lees meer
11 juni 2020

Hoe ziet autorijden in het nieuwe normaal eruit?

Ondernemend Nederland bereid zich voor op 'het nieuwe normaal'. Ook ik, als ondernemer, ben van plan om weer eens een dag naar kantoor af te reizen. Daar schijnt alles 'corona-proof' te zijn, maar hoe is dat straks op de weg? Hoe ziet autorijden in 'het nieuwe normaal' eruit? Uit onderzoek blijkt onder meer dat 40% van de Nederlanders van plan is om in de toekomst minder te rijden en zo een bijdrage wil leveren aan een beter milieu. Bent u benieuwd naar de andere resultaten? De belangrijkste uitkomsten leest u hier.

Lees meer
19 mei 2020

Met deze gadgets haalt u straks het beste uit uw auto

Stilte voor de storm, zo voelt de situatie rondom Corona voor mij als ondernemer. Wanneer we teruggaan naar 'normaal' en hoe het straks werkt in de 1,5 meter economie, weet nog niemand. Toch komt er een moment waarop we straks weer in de auto stappen. Met deze gadgets haalt u straks het beste uit uw auto.

Lees meer
30 april 2020

EV-landschap in 2020

Autoland stond vorig jaar op zijn kop door bizarre aantallen verkochte elektrische auto's. Wat betekent dit voor het huidige landschap vandaag de dag? En wat verwachten wij verder dit jaar?

Lees meer
16 april 2020

De elektrische dwergauto steelt de show

Wereldwijd vechten we schouder aan schouder tegen het coronavirus en dan ga ik een column schrijven over elektrisch rijden. Lastig, denk ik. Maar ja, dan valt je oog op de nieuwe generatie elektrische dwergauto's. Heb je ineens een glimlach van oor tot oor en grijp je toch naar het toetsenbord. Ze zijn gewoon te leuk: megaklein, elektrisch, goedkoop en vooral good looking. Telde je vroeger niet echt mee in een kleine auto. Straks maak je de blits in je charmante YKS1 stadsauto, de retro Artega Karo Isetta of een van de andere flitsende miniauto's.

Lees meer
6 april 2020

5 tips om in contact te blijven met medewerkers die thuis werken

En toen was het stil. Op de weg en alles daar omheen zijn de gevolgen van het coronavirus duidelijk merkbaar. Stilte op straat, kantoorgebouwen die, op een enkeling na, leeg zijn. Mijn auto staat al 2 weken bewegingloos voor de deur. Voor mij als zzp-er is het te doen. Maar hoe houdt u als ondernemer uw bedrijf draaiende en wat doet dit met medewerkers die normaal gesproken in hun leaseauto op de weg zitten? In deze blog 5 tips om in contact te blijven met elkaar nu de wereld (even) stil lijkt te staan.

Lees meer
30 maart 2020

Nieuwkomers op de EV-markt

Regelmatig verschijnt er van ons een update rondom elektrisch vervoer. Deze maand: belangrijke nieuwkomers in meerdere segmenten. De markt groeit onwijs snel. Benieuwd? Lees verder in onze blog!

Lees meer