Onze blogberichten

12 september 2019

Blij van een laadpaal op wielen

Soms lees je iets waarvan je denkt: Yes! Dat had ik bij de presentatie van de nieuwste vinding van het Solar Team Eindhoven: de Stella Era. Een gestroomlijnde gezinsauto op zonne-energie die niet alleen een mega actieradius heeft (1200 km!), maar die ook fungeert als een laadpaal op wielen. De Stella Era kan de opgewekte zonne-energie namelijk delen met andere elektrische voertuigen (en apparaten). En dat is interessant nieuws.

Lees meer
5 september 2019

Rijdt uw leaseauto straks elektrisch of op waterstof?

Er zijn de laatste jaren veel nieuwe ontwikkelingen gaande op het gebied van autorijden. Zagen we eerst de doorbraak van hybride auto’s, toen de eerste volledig elektrische auto’s en nu staan de eerste waterstofauto’s voor de consumentenmarkt klaar om de showrooms in te gaan. De grote vraag is dus hoe de ‘standaard’ leaseauto van de toekomst eruit ziet? We gaan de verschillende opties eens onder elkaar zetten.

Lees meer
29 augustus 2019

Zonder verzekering en rijbewijs in een zelfrijdende auto?

Er gebeurt veel op het gebied van mobiliteit en als we de trends volgen dan zijn we er nog lang niet. De zelfrijdende auto is er een van. De ontwikkeling die weleens veel impact kan gaan hebben; ook op zaken als verzekering en het halen van een rijbewijs.

Lees meer
22 augustus 2019

Vooroordelen over de veiligheid van de elektrische auto

Duurzaamheid is mijn ding. Ik wil de wereld graag zo goed mogelijk doorgeven aan mijn kinderen en wie weet straks kleinkinderen. Ik ben dus automatisch ook voorstander van elektrisch rijden. Maar ik heb er geen. En dat ligt niet aan de hoeveelheid beschikbare laadpalen of de beperkte actieradius. Want dat wordt allemaal veel beter, als ik iedereen mag geloven.

Lees meer
15 augustus 2019

Veilig rijden. 6 tips!

In 2018 vielen er 678 verkeersdoden; dat is 11 procent meer dan in 2017. En hoewel dat er veel minder zijn dan veertig jaar geleden (3.000 doden per jaar), zijn het er nog altijd 678 te veel. Het zal je partner maar zijn, of een van je ouders. Of nog erger: je kind. Het verkeer móet gewoon veiliger. En werkgevers kunnen daarbij helpen.

Lees meer
18 juli 2019

Rijden op waterstof heeft de toekomst (1)

Waar iedereen nu inzet op elektrisch rijden, daar heeft waterstof misschien wel veel meer toekomst. Een verkenning van wat weleens de grootste revolutie in mobiliteit zou kunnen worden. Wat betekent dit voor u?

Lees meer