Onze blogberichten

16 oktober 2019

Herfstdrukte op de weg? Tips & tricks om effectief thuis te werken

De herfst komt eraan. Je merkt het aan alles: weerberichten die zware storm en veel regen voorspellen, bladeren op de grond en op je auto als je ’s ochtends weg wil rijden. Het ergste vind ik de toenemende drukte op de weg. Ben je net als ik zzp’er? Dan hoef je gelukkig niet per se op kantoor je werk te doen. Maar waar ga je dan werken? Thuis aan de keukentafel of toch liever in het plaatselijke koffietentje? In deze blog lees je tips om effectief ‘thuis’ te werken.

Lees meer
9 oktober 2019

Verlaag snelheid naar 100?

Niet alles kan! Zo luidde de titel van het rapport dat VVD-coryfee Johan Remkes vorige week aanbood aan de minister van Verkeer en Waterstaat. Kort samengevat: er is een grens aan de economische activiteiten die we kunnen ontplooien op het dichtbevolkte Nederland. Daarom moeten we keuzes maken die pijn doen. De snelheid verlagen naar 100 kilometer per uur is het laaghangende fruit der maatregelen.

Lees meer
2 oktober 2019

Belastingvoordeel elektrisch rijden tot 2025

Goed nieuws: het belastingvoordeel voor elektrisch rijden blijft voorlopig gehandhaafd! In ieder geval de komende vijf jaar. Minder goed nieuws: de overheid gaat vanaf 2020 de bijtelling van de elektrische auto verhogen. Stapsgewijs maar toch.

Lees meer
12 september 2019

Blij van een laadpaal op wielen

Soms lees je iets waarvan je denkt: Yes! Dat had ik bij de presentatie van de nieuwste vinding van het Solar Team Eindhoven: de Stella Era. Een gestroomlijnde gezinsauto op zonne-energie die niet alleen een mega actieradius heeft (1200 km!), maar die ook fungeert als een laadpaal op wielen. De Stella Era kan de opgewekte zonne-energie namelijk delen met andere elektrische voertuigen (en apparaten). En dat is interessant nieuws.

Lees meer
5 september 2019

Rijdt uw leaseauto straks elektrisch of op waterstof?

Er zijn de laatste jaren veel nieuwe ontwikkelingen gaande op het gebied van autorijden. Zagen we eerst de doorbraak van hybride auto’s, toen de eerste volledig elektrische auto’s en nu staan de eerste waterstofauto’s voor de consumentenmarkt klaar om de showrooms in te gaan. De grote vraag is dus hoe de ‘standaard’ leaseauto van de toekomst eruit ziet? We gaan de verschillende opties eens onder elkaar zetten.

Lees meer
29 augustus 2019

Zonder verzekering en rijbewijs in een zelfrijdende auto?

Er gebeurt veel op het gebied van mobiliteit en als we de trends volgen dan zijn we er nog lang niet. De zelfrijdende auto is er een van. De ontwikkeling die weleens veel impact kan gaan hebben; ook op zaken als verzekering en het halen van een rijbewijs.

Lees meer
22 augustus 2019

Vooroordelen over de veiligheid van de elektrische auto

Duurzaamheid is mijn ding. Ik wil de wereld graag zo goed mogelijk doorgeven aan mijn kinderen en wie weet straks kleinkinderen. Ik ben dus automatisch ook voorstander van elektrisch rijden. Maar ik heb er geen. En dat ligt niet aan de hoeveelheid beschikbare laadpalen of de beperkte actieradius. Want dat wordt allemaal veel beter, als ik iedereen mag geloven.

Lees meer