Onze blogberichten

18 juli 2019

Rijden op waterstof heeft de toekomst (1)

Waar iedereen nu inzet op elektrisch rijden, daar heeft waterstof misschien wel veel meer toekomst. Een verkenning van weleens de grootste revolutie in mobiliteit zou kunnen worden. Wat betekent dit voor u?

Lees meer
10 juli 2019

Hoe zuinig is een start-stop systeem?

In deze tijd is het voor autofabrikanten belangrijk dat ze rekening houden met duurzaamheid. De automobilist, of deze nu een auto privé rijdt of een leaseauto heeft, stelt steeds meer eisen en houdt bij het maken van een keuze voor een nieuwe auto ook stevig rekening met factoren op dit gebied. Een ontwikkeling die we de afgelopen jaren hebben gezien is de aanwezigheid van start-stop systemen in nieuwe leaseauto’s. Maar zorgt zo’n systeem nu echt voor een zuinigere auto?

Lees meer
27 juni 2019

8 tips om vakantiefiles en warmte te overleven

Binnenkort start weer de vakantie uittocht. Met z'n allen met de auto naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. De combinatie file en warmte onderweg is geen prettige maar je kunt je er wel op voorbereiden. Hier lees je 8 tips die je goed kunt gebruiken om vakantiefiles en warmte te overleven.

Lees meer
4 juni 2019

Gaan ondernemers voortaan op de step naar hun werk?

Hoe kom je erop? Dat dacht ik toen ik 2 weken geleden door Parijs liep. Dat je op elke hoek een boulangerie, café of souvenirwinkel ziet. Maar het straatbeeld in Parijs is overgenomen door iets anders… Om de paar meter staan ze. In groepjes of alleen. In vele kleuren: zwart, rood, groen en wit. De elektrische ‘deelstep’ is blijkbaar het nieuwe vervoermiddel in de grote stad. Het lijkt mij als zzp’er ideaal om van A naar B te komen. En steppen is nog leuk ook. Zie jij jezelf al naar je werk gaan op de elektrische step? Hou dan rekening met de volgende dingen.

Lees meer
30 mei 2019

Wat vind jij van zelfrijdend vervoer?

De krant lezen, je make-up doen of studeren in de auto. Door zelfrijdende vervoer (de computer brengt je waar je moet zijn) heb je straks letterlijk je handen vrij om andere dingen te doen. Maar de vraag is: hoe lang duurt dat nog?

Lees meer
28 mei 2019

Ontdek waarom de Birò steeds populairder wordt

‘Ik heb dé auto gevonden’, zegt mijn vriendin en freelance illustrator geheimzinnig. We zitten samen aan de koffie in een leuk tentje in de Rotterdamse binnenstad. ‘Hij is elektrisch, ik kan hem overal kwijt, ik sta nooit in de file en hij was maar € 13.000 euro.’ ‘Houd een ander voor de gek,’ grinnik ik ‘je hebt geeneens een rijbewijs.’ Ik neem een slok van mijn cappuccino. ‘Het is een invalidenautootje,’ zegt ze. Ik verslik me in mijn koffie. ‘Een wat??’ hoest ik. ‘Het is een Birò en hij is cool, vervolgt ze onverstoorbaar. ‘Hij staat hier een paar meter verderop. Kom dan laat ik hem je zien.’ Voor ik kan protesteren, rekent ze af en sleurt me aan mijn arm mee naar buiten.

Lees meer
23 mei 2019

Slim laden bespaart geld en CO2

Wie zijn elektrische auto op een slimme manier oplaadt, kan jaarlijks vele tientjes besparen. Dat blijkt uit het rapport “Slim laden must have bij groei elektrisch vervoer” wat onlangs werd gepresenteerd. Ook voor werkgevers verdient het dus aanbeveling om mensen te stimuleren anders te laden.

Lees meer