Onze blogberichten

30 september 2020

Laadprijzen elektrische auto moeten transparanter

Met de toename van elektrisch vervoer, groeit ook de markt voor de laadinfrastructuur. Dat is goed nieuws, want dat betekent meer en betere laadmogelijkheden. Maar met de groei van het aantal laadpunten en marktpartijen, neemt ook de onduidelijkheid toe over de laadprijs. Vaak heb je geen idee wat het kost als je je auto wilt opladen en hoe het tarief is opgebouwd. Daar ben je als ondernemer of ZZP'er met een of meerdere elektrische auto's natuurlijk niet blij mee. Reden voor het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) om de prijstransparantie in de laadmarkt aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Conclusie: er valt een hoop te verbeteren. Het onderzoek geeft daartoe een stevige aanzet.

Lees meer
10 september 2020

Verandert mobiliteit na corona definitief?

Gaat onze mobiliteit na corona definitief veranderen? Deze vraag spookte afgelopen zomer door mijn ondernemershoofd. Ik dacht aan al die kantoren die zijn leeggestroomd. Hoe vaak reizen we voor ons werk nog naar het buitenland? En de files? Wat zouden de blijvende effecten zijn van de coronacrisis op de manier waarop we van A naar B reizen? Onderzoek in China laat zien dat consumenten andere keuzes maken in hun mobiliteit. Zouden deze trends ook overwaaien naar Nederland?

Lees meer
12 augustus 2020

Top 5 onmisbare apps in het verkeer

Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar dingen die het leven makkelijker en leuker maken. De smartphone is wat mij betreft dan ook de beste uitvinding ooit. Als ik aan het autorijden ben, staat deze natuurlijk uit. Maar wist u dat dit apparaat dan nog steeds heel nuttig is? Zonder dat u een boete riskeert voor het vasthouden of kijken op uw mobiel? Met deze 5 onmisbare apps komt u veilig aan op uw bestemming.

Lees meer
30 juli 2020

Naar het buitenland met de elektrische auto

Het mooie weer lonkt, de grenzen zijn weer open, maar doe je er wel verstandig aan om deze zomer naar het buitenland af te reizen? Een vriendin van mij ziet geen probleem, maar wil in coronatijd liever niet vliegen. Ze gaat 'Glamperen' in Zuid-Frankrijk mét de elektrische auto. En zij is niet de enige die het erop waagt. Voor iedereen die met de elektrische auto het buitenland wil verkennen, hier wat tips om je op weg te helpen.

Lees meer
9 juli 2020

Toekomstgericht ondernemen: focus op positieve ideeën

Kent u de uitspraak 'never waste a good crisis'? Mooie woorden, maar wat kunt u er mee als ondernemer? Net nu u alle zeilen heeft bijgezet om uw bedrijf draaiende te houden. Waarom juist nu over de toekomst nadenken? En wanneer komt die tijd dan en hoe lang moeten we nog rekening houden met corona? Een artikel dat ik las over de effecten van positieve ideeën op een duurzame toekomst voor ondernemers wakkerde mijn ondernemersgeest weer aan. In deze blog deel ik graag een aantal inzichten.

Lees meer
11 juni 2020

Hoe ziet autorijden in het nieuwe normaal eruit?

Ondernemend Nederland bereid zich voor op 'het nieuwe normaal'. Ook ik, als ondernemer, ben van plan om weer eens een dag naar kantoor af te reizen. Daar schijnt alles 'corona-proof' te zijn, maar hoe is dat straks op de weg? Hoe ziet autorijden in 'het nieuwe normaal' eruit? Uit onderzoek blijkt onder meer dat 40% van de Nederlanders van plan is om in de toekomst minder te rijden en zo een bijdrage wil leveren aan een beter milieu. Bent u benieuwd naar de andere resultaten? De belangrijkste uitkomsten leest u hier.

Lees meer