Onze blogberichten

28 november 2019

Vier tips om verkeersboetes te verminderen

De meeste werkgevers laten hun leaserijders zelf hun verkeersboetes betalen. Als iemand te hard rijdt, is dat immers de eigen verantwoordelijkheid. Toch is het ook in het belang van werkgevers dat medewerkers minder verkeersboetes krijgen. Het scheelt u discussies en dus tijd. Ooit gedacht dat pepermunt bij die vermindering kan helpen?

Lees meer
21 november 2019

Twijfels over elektrisch rijden? Doe de stekkertest!

Nog steeds aan het dubben of elektrisch rijden iets voor je is? Heel herkenbaar. Voor alle twijfelaars en wikken-en-wegers is er goed nieuws: de online ‘stekkertest’! Een initiatief van Milieu Centraal om zwalkende zzp’ers, particulieren en zakelijke rijders over de elektrische streep te trekken. Gewoon even online invullen en je bent vergoed verlost van de kwellende vraag of je nou wel of niet moet kiezen voor elektrisch rijden.

Lees meer
7 november 2019

Deze trends beïnvloeden de mobiliteit van de toekomst

Onlangs was ik op het grootste designfestival in het zuiden van ons land. Naar mijn idee het event voor ondernemend Nederland. Inspiratie all-over, zowel voor grote als kleine ondernemers. De verfrissende invalshoeken van designers geven inzicht in oplossingen voor alledaagse problemen. Zo werd ik verrast door de ideeën over mobiliteit en de uitdagingen die ons te wachten staan. Deze 5 trends beïnvloeden de toekomst van mobiliteit. Laat u inspireren!

Lees meer
24 oktober 2019

2020 wordt het jaar van de e-bike van de zaak

Nieuwe bijtellingsregels stimuleren e-bike van de zaak. Ik weet het zeker. In 2020 breekt de elektrische fiets definitief door als slim vervoermiddel voor mensen die binnen een straal van 50 km van hun werk wonen. Vanaf 1 januari gaan namelijk de nieuwe bijtellingsregels in voor de 'fiets van de zaak'. Met slechts 7% bijtelling per jaar wordt een (elektrische) fiets van de zaak voor werkgevers en medewerkers (en ook voor ons ZZP'ers) een aantrekkelijke optie. Hoe zit dat?

Lees meer
21 oktober 2019

Realtime feedback op rijgedrag automobilist geeft meeste effect

Terberg Business Lease Group en Royal HaskoningDHV onderzoeken effect interventies op autorijders. Utrecht, 1 oktober 2019 –Terberg Business Lease Group en Royal HaskoningDHV hebben de afgelopen twee maanden een studie uitgevoerd onder een groep autorijders om de effectiviteit van interventies te beoordelen die veilig rijgedrag zouden stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn een App die de telefoon op niet-storen-modus houdt, en één die snelheidsoverschrijdingen laat zien en het boetebedrag. Uit het onderzoek blijkt dat interventies die direct feedback geven, het meeste bijdragen aan veilig rijgedrag.

Lees meer
16 oktober 2019

Herfstdrukte op de weg? Tips & tricks om effectief thuis te werken

De herfst komt eraan. Je merkt het aan alles: weerberichten die zware storm en veel regen voorspellen, bladeren op de grond en op je auto als je ’s ochtends weg wil rijden. Het ergste vind ik de toenemende drukte op de weg. Ben je net als ik zzp’er? Dan hoef je gelukkig niet per se op kantoor je werk te doen. Maar waar ga je dan werken? Thuis aan de keukentafel of toch liever in het plaatselijke koffietentje? In deze blog lees je tips om effectief ‘thuis’ te werken.

Lees meer
9 oktober 2019

Verlaag snelheid naar 100?

Niet alles kan! Zo luidde de titel van het rapport dat VVD-coryfee Johan Remkes vorige week aanbood aan de minister van Verkeer en Waterstaat. Kort samengevat: er is een grens aan de economische activiteiten die we kunnen ontplooien op het dichtbevolkte Nederland. Daarom moeten we keuzes maken die pijn doen. De snelheid verlagen naar 100 kilometer per uur is het laaghangende fruit der maatregelen.

Lees meer