Onze blogberichten

15 januari 2020

Op naar een ondernemend en succesvol 2020

De start van een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens. Wist u dat zo’n 80% van deze goede voornemens niet uitkomen? Toch voelt voor mij, als ondernemer, een nieuw jaar als een frisse start. Nieuwe doelen en nieuwe kansen om deze te behalen. Het formuleren van zakelijke goede voornemens helpt mij vooruit te kijken. Maar hoe zorg ik er nu voor dat ze ook uitkomen? Met dit stappenplan staat niets een ondernemend en succesvol jaar meer in de weg.

Lees meer
10 januari 2020

In 2020: veel moois en betaalbaars in de elektrische pijplijn

Elektrische auto's in 2020 goedkoper en meer actieradius “Moet jij niet eens een nieuwe auto?” pols ik mijn collega ZZP’er als hij weer eens twee uur te laat binnenkomt. Hij heeft een benzineslurpende oldtimer die hem regelmatig in de steek laat. Vandaag is het opnieuw raak. Hij zucht. “Ja, is misschien wel een goed plan. Ik denk aan iets elektrisch. Maar de prijs is een dingetje en de actieradius… Of ga je mij soms vertellen dat dat allemaal beter wordt?” Hij weet dat ik columns schrijf over elektrisch rijden. “Eh ja, dat was ik wel van plan”, lach ik. “Schrijf er maar een stukje over”, grijnst hij, “dan zal ik dat serieus lezen.” Dus in het bijzonder voor die ene collega, maar ook voor alle andere lezers: er zit heel wat moois en betaalbaars in de elektrische pijplijn. Hier een greep uit het aanbod voor 2020.

Lees meer
12 december 2019

Gespannen achter het stuur? Zo wordt autorijden relaxter

Het einde van het jaar is in zicht. Ondanks de gezellige tijd, merk ik als ondernemer vooral dat het druk is. Druk op het werk, druk thuis en druk op de weg. Soms neemt mijn reistijd ineens met 100% toe. Dan begin ik mijn werkdag al met een achterstand en voel ik me gestresst. Zit u ook wel eens gespannen achter het stuur? Met deze tips start een werkdag een stuk relaxter.

Lees meer
28 november 2019

Vier tips om verkeersboetes te verminderen

De meeste werkgevers laten hun leaserijders zelf hun verkeersboetes betalen. Als iemand te hard rijdt, is dat immers de eigen verantwoordelijkheid. Toch is het ook in het belang van werkgevers dat medewerkers minder verkeersboetes krijgen. Het scheelt u discussies en dus tijd. Ooit gedacht dat pepermunt bij die vermindering kan helpen?

Lees meer
21 november 2019

Twijfels over elektrisch rijden? Doe de stekkertest!

Nog steeds aan het dubben of elektrisch rijden iets voor je is? Heel herkenbaar. Voor alle twijfelaars en wikken-en-wegers is er goed nieuws: de online ‘stekkertest’! Een initiatief van Milieu Centraal om zwalkende zzp’ers, particulieren en zakelijke rijders over de elektrische streep te trekken. Gewoon even online invullen en je bent vergoed verlost van de kwellende vraag of je nou wel of niet moet kiezen voor elektrisch rijden.

Lees meer
7 november 2019

Deze trends beïnvloeden de mobiliteit van de toekomst

Onlangs was ik op het grootste designfestival in het zuiden van ons land. Naar mijn idee het event voor ondernemend Nederland. Inspiratie all-over, zowel voor grote als kleine ondernemers. De verfrissende invalshoeken van designers geven inzicht in oplossingen voor alledaagse problemen. Zo werd ik verrast door de ideeën over mobiliteit en de uitdagingen die ons te wachten staan. Deze 5 trends beïnvloeden de toekomst van mobiliteit. Laat u inspireren!

Lees meer
24 oktober 2019

2020 wordt het jaar van de e-bike van de zaak

Nieuwe bijtellingsregels stimuleren e-bike van de zaak. Ik weet het zeker. In 2020 breekt de elektrische fiets definitief door als slim vervoermiddel voor mensen die binnen een straal van 50 km van hun werk wonen. Vanaf 1 januari gaan namelijk de nieuwe bijtellingsregels in voor de 'fiets van de zaak'. Met slechts 7% bijtelling per jaar wordt een (elektrische) fiets van de zaak voor werkgevers en medewerkers (en ook voor ons ZZP'ers) een aantrekkelijke optie. Hoe zit dat?

Lees meer