Bekeuring ontvangen, wat nu?

Heeft u een verkeersovertreding begaan met uw leaseauto? Hier vindt u praktische informatie over bekeuringen.

Heeft u een bekeuring vanuit het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) ontvangen? Deze moet u binnen de gestelde betalingstermijn zelf betalen. Dit is inclusief de eventuele vreemde valuta toeslag.

Bekeuring inzien

Vul uw kenteken en kenmerk in om uw bekeuring online in te zien. U vindt de benodigde gegevens op de factuur van Terberg Business Mobility of op de notificatie die u ontvangen heeft.

Bekeuring inzien

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de bekeuring? Maak een foto van uw bekeuring en klik op de button ‘bezwaar maken’. Door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden en de foto te uploaden kunt u snel en makkelijk uw bezwaar kenbaar maken.

Bezwaar maken

Bekeuringen van de gemeente en vanuit het buitenland hebben een korte betaalperiode. Daarom betaalt Terberg Business Mobility eerst de bekeuring, om verhoging van het bedrag te voorkomen. Wij belasten dit bedrag door richting uw werkgever, inclusief administratiekosten. Het is vervolgens aan uw werkgever om dit met u te verrekenen.

Let op: er is een wijziging in de procedure rond bekeuringen uit Duitsland en België. De desbetreffende instanties eisen namelijk dat de berijder bij hen bekend wordt gemaakt. Wanneer dit verzoek bij ons binnenkomt, informeren wij uw werkgever. Het kan dus zijn dat uw werkgever u hierover vervolgens benadert. De verdere afhandeling van deze bekeuringen loopt niet via de leasemaatschappij, maar direct met de Duitse- of Belgische instantie.