CO₂-compensatie

 

 

 

 

 

Klimaatneutraal wagenpark door projecten in Oeganda

De CO₂-uitstoot van Greenlease klanten wordt volledig gecompenseerd door duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group. Deze projecten voldoen aan de hoogste internationale standaarden (Gold Standard) en worden door onafhankelijke partijen geverifieerd en gecontroleerd.

Door deze compensatie rijden uw bedrijfsleaseauto’s 100% klimaatneutraal. Hiermee levert u een bijdrage aan een beter klimaat en ontwikkeling van de bevolking v.w.b. werkgelegenheid, toegang tot schone en stabiele energievoorziening, verbetering van leef- en zorgomstandigheden, kennisoverdracht, armoedebestrijding en lokale milieuverbetering.

Project: Houtskoolovens voor gezinnen in Oeganda

Bijna 3 miljard mensen in de wereld koken iedere dag op open vuur of op simpele houtskoolovens. De houtskool of het hout dat wordt gebruikt veroorzaakt giftige stoffen, rook en broeikasgassen. Bijna 2 miljoen mensen sterven jaarlijks door ziektes als gevolg van het inademen van rook binnenshuis.

In samenwerking met de lokale bevolking in Oeganda zijn efficiënte houtkoolovens ontwikkeld en toegankelijk gemaakt voor de armste huishoudens. Het project maakt onderdeel uit van de wereldwijde VN campagne die zich hard maakt voor het toegankelijk maken van schone kooktoestellen. Door te compenseren met het project Cookstoves Oeganda sluit Terberg Business Mobility zich aan bij dit initiatief.

Over Climate Neutral Group

Om klimaatneutraal te kunnen rijden, wordt er geïnvesteerd in klimaatprojecten van de Climate Neutral Group (CNG). Deze organisatie investeert in duurzame energieprojecten die CO₂ uitstoot vermijden en een bijdrage aan de lokale bevolking leveren. De projecten van CNG worden gecontroleerd door strenge, onafhankelijke partijen, als de Verified Carbon Standard (VCS) en de Gold Standard.

Geïnteresseerd in duurzame oplossingen?

Download gratis productinformatie