Bent u er nog niet uit of u een auto wilt kopen of leasen? De beste keuze is afhankelijk van uw wensen en situatie.

Vooral de financiële en fiscale aspecten spelen een belangrijke rol. Misschien wilt u in één keer investeren in een nieuwe auto en als eigenaar kunnen handelen. Dan kunt u het beste een auto kopen. Of wilt u het geld liever steken in uw bedrijf? Dan is leasen een slim alternatief.

Bij leasen heeft u het gebruiksrecht en blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. De auto staat dus niet op uw balans. Als u de auto zakelijk koopt, dan is deze uw eigendom en staat op de balans. Zowel bij kopen als bij leasen kunt u de kosten als aftrekposten opvoeren.

De voor- en nadelen voor u op een rij

Als ondernemer bepaalt u natuurlijk zelf wat het beste bij u past. Wilt u meer informatie en de voor- en nadelen op een rij?

Download whitepaper

Kiezen tussen financial en operational lease

Operational lease betekent dat afschrijving, onderhoud, reparatie, pechhulp en verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen. Aan het eind van het contract zoekt u gewoon weer een nieuwe auto uit.

Een andere optie is financial lease. In feite een zakelijke geldlening. U regelt zelf al uw services rondom uw auto. Aan het einde van de looptijd is de auto uw eigendom.

Interesse in ons aanbod?

Personenwagens

Ons aanbod van personenwagens bekijkt u hier.

Bedrijfwagens

Onze mobiliteitsoplossingen voor bedrijfswagens bekijkt u hier.